Ethan Olive maakt deel uit van het BMX-team van Jelle van Gorkom (Foto: aangeleverd)
Ethan Olive maakt deel uit van het BMX-team van Jelle van Gorkom (Foto: aangeleverd)

Ethan Olive (8) in BMX-team stichting Jelle van Gorkom

Sport

ALMERE – De achtjarige Ethan Olive uit Almere is opgenomen in het BMX-team JVG #37 dat de stichting Jelle van Gorkom heeft opgericht. Van Gorkom won bij de Olympische Spelen een zilveren medaille als BMX’er.

In het team van Van Gorkom zitten acht crossfietsers van 8 tot en met 26 jaar, waaronder Ethan Olive uit Almere. Dat is opmerkelijk, want het team van Van Gorkom bestaat bijna geheel uit Achterhoekse en Twentse talenten. Ethan Olive komt uit Almere en is ook nog de allerjongste. Hij kwam in beeld voor het team omdat hij de zoon is van een vroegere sponsor van Jelle. Maar dat blijkt niet de enige reden. De jonge Almeerder is in zijn klasse de nummer 6 van Nederland en is dus een serieus talent. 

Van Gorkom

Van Gorkom heeft zilver gehaald tijdens de Olympische Spelen. Vier jaar geleden viel hij tijdens een training op Papendal. De BMX’er lag lange tijd in coma en hield hersenletsel over aan het ongeluk. 

NAH

Het Team JVG #37 steunt ook een goed doel. Door de verkoop van T-shirts, petten en boeken wil het team geld inzamelen voor de Jelle van Gorkom Foundation. Het geld hieruit wordt gebruikt om mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) te steunen.