Reanimatietraining voor buitensporters

ALMERE - Een op de drie mensen krijgt te maken met een hartstilstand, dit komt in 20 procent van de gevallen tijdens het sporten. In Almere start een reanimatiecursus speciaal voor sporters.

Niet iedereen weet wat er gedaan moet worden als een sportmaatje door zijn enkel gaat of een hartstilstand krijgt. Het is belangrijk dat gelijk hulp geboden kan worden in afwachting van professionele hulp. Wandeltrainer Evert Aldewereld organiseert daarom in samenwerking met René, trainer van Reban en auteur van het boek Eerste Hulp bij Schokkende Gebeurtenissen, de training Reanimeren en hulp verlenen.
Op zaterdag 12 februari of woensdag 9 maart wordt in een dagdeel geleerd hoe er noodzakelijke hulp verleend kan worden. Na afloop ontvangen deelnemers het certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad en een EHBO kit voor onderweg.
De training wordt in diverse buurthuizen van De Schoor georganiseerd. Zaterdag 12 februari vindt de training plaats in Het Forum en woensdag 9 maart in Het Evenaarhuis. De kosten voor de training kunnen eventueel vergoed worden als deelnemers een aanvullende zorgverzekering hebben afgesloten.
Aanmelden kan via info@aldefit.nl of 06-86180156.