Een impressie van het nieuwe hoofdgebouw van HNL. (Foto: aangeleverd)
Een impressie van het nieuwe hoofdgebouw van HNL. (Foto: aangeleverd)

Gemeente staat garant voor lening Het Nieuwe Land

POORT – Zowel de gemeente als Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) staan garant voor de betaling en aflossing van een lening van 200.000 euro die tennisvereniging Het Nieuwe Land (HNL) afsluit voor de verhuizing van Stedenwijk naar Poort.

De tennisvereniging HNL gaat verhuizen naar Almere Poort. De gemeente heeft de verhuizing gestimuleerd. Enerzijds omdat daarmee de spreiding van tennisbanen in de stad verbetert, anderzijds komt de oude locatie aan de Delfstraat vrij voor andere doeleinden. Er zijn plannen voor een supermarkt. HNL moet in Poort wel een nieuwe accommodatie realiseren. Dat wordt tegelijk de eerste buitensportaccommodatie voor een sportvereniging in dat stadsdeel. HNL heeft een verzoek bij de gemeente ingediend om een garantie te verlenen voor een lening van  200.000 euro. De bouw moet nog dit jaar starten en na verkrijging van de lening wordt deze geheel afgerond.

Subsidieregeling

HNL had al een schadeloosstelling van de gemeente ontvangen voor het verlaten van hun accommodatie aan de Delftstraat. Verder financiert HNL de aanleg van de nieuwe locatie via een Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA). Aanvullend hierop gaat HNL voor 400.000 euro een lening met een looptijd van vijftien jaar aan bij het BNG Duurzaamheidsfonds. Zowel de gemeente als Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) staan nu garant voor een periode van vijftien jaar voor de betaling van aflossing van de lening bij het BNG Duurzaamheidsfonds voor een bedrag van 200.000 euro. Op basis van de overgelegde financiële gegevens is beoordeeld dat het plan voldoet aan de financiële eisen die aan een gemeentegarantie zijn verbonden.