(Archieffoto debat 2017: José van Saagsvelt)
(Archieffoto debat 2017: José van Saagsvelt) Almere DEZE WEEK

Live uitgezonden op internet

Almere DEZE WEEK en nieuwe bibliotheek organiseren twee verkiezingsdebatten

ALMERE – De krant Almere DEZE WEEK en de nieuwe bibliotheek organiseren op de woensdagavonden 16 en 23 februari twee verkiezingsdebatten in de theaterzaal van de nieuwe bibliotheek. Aanvang 19.30. De debatten worden live uitgezonden. Hou daarvoor de website van deze krant in de gaten: www.almeredezeweek.nl

Journalisten Robert Mienstra en Marcel Beijer leiden de debatten. Lokale thema’s als wonen, zorg, statushouders, groen, verkeersveiligheid, schuldenproblematiek, bewonersparticipatie en energie komen uitgebreid aan de orde. De debatten worden over twee avonden verspreid. Dit omdat er 16 partijen meedoen. Dat aantal zou teveel worden op het podium.

Partijen

De deelnemende partijen zijn VVD, PVV, PvdA, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Leefbaar Almere, CDA, ChristenUnie, SP, Respect Almere, AP/OPA, Denk, Forum voor Democratie, Bij1 en 50+. De laatste 4 hebben nog nooit in de raad van Almere gezeten en zijn dus nieuw. 

Zoals het er nu uitziet zal slechts een beperkt aantal toeschouwers daarbij aanwezig kunnen zijn. De debatten worden wel live gestreamd. Dus thuis kijken is een prima optie om je te informeren wat de partijen met onze stad.
Meer informatie daarover volgt. Houd daarbij ook de website en de socials van Almere DEZE WEEK in de gaten.

De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 14, 15 en 16 maart

De live uitzending van de debatten is te zien op: https://www.denieuwebibliotheek.nl/activiteiten.. Kies daarna 'agenda'.