Cursus Actief voor het waterschap

ALMERE - Over iets meer dan een jaar zijn er weer waterschapsverkiezingen. Iedereen van 18 jaar of ouder die woont in het werkgebied van Waterschap Zuiderzeeland mag op 15 maart 2023 stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur, vergelijkbaar met de gemeenteraad. Waterschap Zuiderzeeland organiseert in aanloop daar naartoe daarom de gratis cursus Actief voor het waterschap. 

De cursus is bedoeld voor mensen die interesse hebben om actief betrokken te zijn bij het waterschap en zich misschien wel kandidaat willen stellen bij de komende verkiezingen. Tijdens de cursus leren deelnemers wat het inhoudt om bestuurslid van het waterschap te zijn. Het waterschapsbestuur is verantwoordelijk voor de waterhuishouding in Flevoland en kleine delen Friesland en Overijssel.
Dijkgraaf Hetty Klavers: ‘Bestuurders zorgen er niet alleen voor dat het waterschap zijn taken goed kan uitvoeren, ze zijn óók de verbinding met de maatschappij. Zo zorgen we met elkaar voor een fijne en veilige omgeving. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze kinderen en kleinkinderen.’ Aan de cursus gaat een online informatiebijeenkomst vooraf. Deze is op 9 maart. Mensen die geïnteresseerd zijn voor de cursus Actief voor het waterschap krijgen tijdens deze informatiebijeenkomst daarover meer informatie. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst op 9 maart kan via verkiezingen2023@zuiderzeeland.nl of 0320 274 911 (vragen naar Ilse Gnodde).