Arthur Storm, voorzitter van de cliëntenraad. (Foto: aangeleverd)
Arthur Storm, voorzitter van de cliëntenraad. (Foto: aangeleverd)

De cliëntenraad is voor het Flevoziekenhuis de ‘stem’ van de patiënt

ALMERE - Arthur Storm, voorzitter, vertelt wat de cliëntenraad doet en hoe belangrijk dit werk is: “De cliëntenraad is voor het Flevoziekenhuis de ‘stem’ van de patiënt. Bij beslissingen die patiënten aangaan is het belangrijk dat er overeenstemming is tussen de raad van bestuur en de cliëntenraad. We overleggen regelmatig met de raad van bestuur. We brengen gevraagd en ongevraagd advies uit.” 

De cliëntenraad heeft vorig jaar een panel opgericht. Arthur benadrukt het belang van dit panel: “Door van onze patiënten of hun naasten te horen hoe zij het Flevoziekenhuis ervaren kan de cliëntenraad zich een beter beeld vormen van wat er onder patiënten leeft. Inmiddels hebben we een eerste vragenlijst uitgezet. Deze vragenlijst geeft ons inzicht in wat de patiënten of hun naasten nu belangrijk vinden als het gaat om de zorg en service van het Flevoziekenhuis.” 

Nieuwe leden

De cliëntenraad zoekt betrokken nieuwe leden, waaronder een vicevoorzitter, die tijd willen investeren om invulling te geven aan het beleid van de cliëntenraad. Als jij energie en voldoening haalt uit het meepraten en meedenken over innovatieve ontwikkelingen, beleidsmatige en zorg gerelateerde vraagstukken, solliciteer dan via www.flevoziekenhuis.nl/vacatures.