Keuken gemaakt met biobased materialen. (Exploded View).
Keuken gemaakt met biobased materialen. (Exploded View).

Almere doet mee aan Week van de Circulaire Economie

ALMERE - Deze week is de nationale Week van de Circulaire Economie. Ook in Almere gebeurt er veel op dat gebied en dat wordt deze week getoond tijdens diverse activiteiten. De week werd maandag aftrapt met een online expeditie. Aan de hand van een 360- graden rondleiding werd verteld waar het Upcyclecentrum de afgelopen vier jaar mee bezig is geweest.

Op De Steiger werken veel kunstenaars en ondernemers volgens de principes van de circulaire economie. Tot en met vrijdag 11 februari is een tijdelijke kunstroute te bewonderen, met werken gemaakt door kunstenaars van Broedplaats de Steiger. 

The Exploded view

Op Hogeschool Windesheim en in het Stadhuis is de hele week ‘The Exploded view’ te zien, een concept van Pascal Leboucq & Lucas De Man (Biobased Creations/ Company New Heroes). Deze onderzoeksinstallatie van een opengetrokken woning toont hoe een huis circulair gebouwd kan worden met bio-based materialen. Een wand van popcorn, een keuken gemaakt van verspild voedsel, er is nog zoveel méér mogelijk als creatief wordt gekeken naar de mogelijkheden voor circulair bouwen. 

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van Het Versnellingshuis, een landelijk programma dat het Nederlandse bedrijfsleven helpt circulair te ondernemen. Het is een samenwerkingsverband van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, MVO Nederland, Het Groene Brein, VNO-NCW en MKB-Nederland. Het volledige Almeerse programma is te vinden op https://groenengezond.almere.nl/themas/wonen-1/week-van-de-circulaire-economie. De activiteiten zijn gratis en iedereen kan zich er voor aanmelden. Vanwege de coronamaatregelen zijn veel activiteiten online.