Maaike Veeningen in actie bij de opening. Ze speelde een potje peddeltennis. (Foto: Fred Rotgans)
Maaike Veeningen in actie bij de opening. Ze speelde een potje peddeltennis. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Eerste paal tennisclub Het Nieuwe Land geslagen

Sport

POORT - Afgelopen week is op het terrein De Voortuin in Almere Poort de eerste paal geslagen voor het nieuwe onderkomen van tennisvereniging Het Nieuwe Land (HNL).

De tennisvereniging speelde sinds haar oprichting in 1980 op het terrein in Stedenwijk, maar gaat daar vertrekken omdat de velden een andere functie krijgen. Mogelijk komt daar een supermarkt. Naar verwachting zal HNL in juni het complex in Poort gaan betrekken. Daar krijgt de vereniging vijf smashcourt-tennisbanen en drie padelbanen. Ook komt er een een duurzame kantine.

Voeten in de aarde

De verhuizing heeft flink wat voeten in de aarde gehad. Het hele traject duurde bijna elf jaar. Voorzitter Regina Tang en penningmeester Wim Klomp lieten eerder in deze krant weten dat er sprake is van een win-win-situatie. De gemeente weet dat met de verhuizing de tennisparken beter over de stad verdeeld zijn, want in Poort was nog een tennisvereniging. HNL zag dat het complex in Stedenwijk sterk aan het verouderen was. Bovendien is Stedenwijk behoorlijk aan het vergrijzen, waardoor de toestroom van jeugd ook minder werd. Het stadsdeel Poort zal de komende jaren juist flink groeien, wat voor nieuwe ledenaanwas kan zorgen.

Goed bereikbaar

Het nieuwe complex komt in een punt te liggen tegenover het pand van Veel Beter Fysio en het Aeres College. Daarmee is het nog steeds goed bereikbaar voor de huidige leden die vooral in Steden- en Literatuurwijk wonen. De club wil zich snel in Poort settelen en bewoners enthousiast maken voor de sport. Zo worden er samenwerkingsverbanden gezocht met scholen, komen er open trainingsavonden, activiteiten op Sportplein Almere Poort en andere acties. 

Eerste paal

De eerste paal voor het complex werd vorige week geopend door de wethouders Maaike Veeningen en Julius LIndenbergh. Zij speelden een potje ‘beach-peddeltennis’ tegen vertegenwoordigers van de club.
Het terrein in Poort wordt een modern, rolstoeltoegankelijk complex met zonnepanelen en led-verlichting.