Creatieve workshops over de Zeven Zonden

ALMERE - De Protestantse Gemeente De Drieklank en stichting De Zijderups organiseren samen een kunstzinnig en bezinningsproject rond de Zeven Hoofdzonden. 

We hebben allemaal wel eens te maken met gevoelens van Hoogmoed, Jaloezie of Hebzucht, drie van de zeven hoofdzonden. Tegenwoordig zijn het eerder onhebbelijkheden dan hoofdzonden. Maar het zijn wel leerpunten, waarover in gesprek kan worden gegaan aan de hand van ons eigen leven en aan de hand van figuren in het Paasverhaal.

Er worden in de komende periode gratis workshops aangeboden in kerk De Drieklank, onder leiding van dominee Rianne Veenstra, met steeds één van de zeven hoofdzonden die centraal staat. Elke workshop begint met een gesprek en eindigt met een creatieve opdracht onder leiding van kunstenaar Hein Walter. Resultaat van elke workshop is een stripverhaal. De ene strip zal getekend zijn, de andere strip zal vooral bestaan uit woorden, maar in elke strip zal de essentie van die ene zonde zichtbaar worden. Er worden ook lessen op basisscholen aangeboden, waarbij leerlingen gevoelens als jaloezie in een strip verbeelden. 

De eerstvolgende workshops in de De Drieklank zijn op maandagavond 14 februari en woensdagavond 23 februari om half 8. Meer informatie: heinwalter@tiscali.nl.