Nieuw Podium Klassiek Almere

Barok Ensemble Primavera in de Wegwijzer 

BUITEN - Ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum heeft het ensemble La Primavera een feestelijk programma samengesteld waarin vocale en instrumentale muziek uit de Italiaanse en Spaanse lente (La Primavera) van de barok samenkomt. 

Met het aangrijpende Stabat Mater (Pianto della Madonna) van de Italiaan Giovanni Sances brengt het ensemble een motet voor solozang en continuo. Een stuk dat representatief is voor de vroege zeventiende-eeuwse tendensen naar een 'theatrale uitvoering van emoties' in zowel religieuze als seculiere muziek. 

De muzikanten van La Primavera verkennen de innovatie en expressieve vrijheid van de vroege barok in kleine juweeltjes uit deze periode: delicate en gedetailleerde alledaagse miniaturen, zoals Monteverdi's Scherzi Musicalale, Caccini's al eeuwenlang geliefde Amarilli, Landi's Augellin en Hidalgo's Peynandose estava. Deze stukken worden aangevuld met een verscheidenheid aan virtuoze instrumentale solo's. Dit alles komt samen in een muzikaal feest waar luisteraars getuige kunnen zijn van La Primavera's liefde en expertise voor dit repertoire.

Wanneer: vrijdag 18 februari om 20:00 uur. Waar: De Wegwijzer in Almere-Buiten, Makassarweg 80.