(Foto: Shutterstok)
(Foto: Shutterstok) Almere DEZE WEEK

Twee verkiezingsdebatten live te zien

ALMERE – De krant Almere DEZE WEEK en de nieuwe bibliotheek organiseren op de woensdagavonden 16 en 23 februari twee verkiezingsdebatten in de theaterzaal van de nieuwe bibliotheek. Aanvang 19.30 uur. De debatten worden live uitgezonden. 

Journalisten Robert Mienstra en Marcel Beijer leiden de debatten. Lokale thema’s als wonen, zorg, statushouders, groen, veiligheid, onderhoud van de stad, schuldenproblematiek, bewonersparticipatie en energie komen uitgebreid aan de orde.

De debatten worden over twee avonden verspreid. Dit omdat er maar liefst zestien partijen meedoen. Dat aantal zou teveel worden op het podium.

De deelnemende partijen zijn VVD, PVV, PvdA, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren, Leefbaar Almere, CDA, ChristenUnie, SP, Respect Almere, AP/OPA, Denk, Forum voor Democratie, Bij1 en 50+. De laatste vier hebben nog nooit in de raad van Almere gezeten en zijn dus nieuw. 

Zoals het er nu uitziet, zal slechts een beperkt aantal toeschouwers daarbij aanwezig kunnen zijn. De debatten worden wel live gestreamd. Dus thuis kijken is een prima optie om je te informeren over wat de partijen willen met onze stad.

Kijklinks:

Woensdag 16 februari 19.30 uur

https://live.dutchwebinar.com/grootverkiezingsdebat1/

Woensdag 23 februari 19.30 uur

https://live.dutchwebinar.com/grootverkiezingsdebat2/

De links zijn op de woensdagen direct aan te klikken op de website van Almere DEZE WEEK en van de nieuwe bibliotheek.

De gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op 14, 15 en 16 maart