De cast van ROUWKOST. (Foto: Claudia Kamergorodski)
De cast van ROUWKOST. (Foto: Claudia Kamergorodski) Claudia Kamergorodski

Theatergezelschap SubSub zit niet stil in 2022

ALMERE – Het jongeren theatergezelschap SubSub zit in 2022 niet stil. Het hele jaar door worden er allerlei voorstellingen en projecten uit- en opgevoerd. Zo kun je in maart 2022 naar de montagevoorstelling LIFE, in juni wordt de voorstelling ROUWKOST gespeeld, er is een voorstelling speciaal voor op de Floriade in de maak en er wordt er samengewerkt met Theatergroep Suburbia.

LIFE is een montagevoorstelling die uit het spel/makers traject SubSubXtra voortvloeit. In deze voorstelling spelen jonge acteurs die tevens maker zijn. Zij maken onder begeleiding van regisseur en trainer Jurriën Trappel deze voorstelling, die beperkt te bezoeken is op 17, 18 en 19 maart.

ROUWKOST

In juni 2022 gaat de voorstelling ROUWKOST in première, waarin het thema rouw centraal staat. Mensen mogen pas doodgaan als ze een ‘mooi’ leven achter de rug hebben. Anders voelt het oneerlijk en onterecht. Toch verliezen elk jaar meer dan 6000 kinderen één of beide ouders aan de dood. Daarnaast overlijden er ook broers, zussen en andere dierbaren. De dood hoort bij het leven. Ondanks dat, is er in onze cultuur weinig aandacht voor de dood en hoe daar mee om te gaan. Met deze voorstelling wil SubSub het taboe rondom rouw verbreken. Ze nemen het publiek mee in het rouwproces van jonge mensen die een ouder verliezen. Kaarten voor deze voorstelling zijn vanaf mei 2022 te koop.

Theatergroep SubSub, ontstaan vanuit Theatergroep Suburbia, is  sinds 2017 een zelfstandige theatergroep en produceert meerdere voorstellingen per jaar. SubSub is gefascineerd door het thema identiteit. Wie ben je? Waarom maak je bepaalde keuzes in je leven en hoever ga je om te zijn wie je bent? Meer informatie: www.subsub.nl