Monument voor de vliegeniers van een Short Stirling in het Bos der Onverzettelijken. (Foto: aangeleverd)
Monument voor de vliegeniers van een Short Stirling in het Bos der Onverzettelijken. (Foto: aangeleverd)

Stichting Bos der Onverzettelijken zoekt vrijwilligers

VERZETSWIJK - De stichting Bos der Onverzettelijken is op zoek naar vrijwilligers.

Het Bos der Onverzettelijken is het Nationale Verzetsmonument ter nagedachtenis aan de fusilleerde verzetsstrijders in de Tweede wereldoorlog. De stichting organiseert jaarlijks veel activiteiten om te laten zien dat verzet tegen geweld en onderdrukking belangrijk is, omdat vrijheid niet vanzelf sprekend is. "Het is onze taak om aan nieuwe generaties door te geven wat er gebeurd is in het verleden en waarom. Wij geven dit door doormiddel van herdenkingen, verhalen, exposities, speurtochten of rondleidingen door het bos der Onverzettelijken."

Jaarlijks worden er in het bos twee herdenkingen georganiseerd: op 4 mei en 15 augustus. Ook is er in oktober 2020 door Prinses Margriet een monument onthuld voor de vliegeniers van een Short Stirling. Dit bombardementsvliegtuig, neergeschoten in WO II, is recent geborgen in het Markermeer. Daaromheen zijn ook weer diverse activiteiten gepland.

Aanmelden

Voor de organisatie van alle activiteiten kan de stichting nog wel wat steun gebruiken. "Maar we zijn ook nog op zoek naar mensen die affiniteit hebben met de natuur. Dit om dat het Bos net klaar is na een grondige renovatie en we ook natuurtochten door het bos willen gaan aanbieden aan scholen. Verder is ook onze web site is wel aan een up date toe."

Wie interesse heeft kan een mail sturen naar info@bosderonverzettelijken.nl.Meer informatie: www.bosderonverzettelijken.nl.