Kleine speeltuintjes, zoals hier in de Jaagmeent, zijn ook welkom in Duin' (Archieffoto: Fred Rotgans)
Kleine speeltuintjes, zoals hier in de Jaagmeent, zijn ook welkom in Duin' (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

VVD: weinig speeltuintjes, vooral in Duin

Algemeen

DUIN – De VVD heeft het college schriftelijke vragen gesteld over het gebrek aan kleine speeltuintjes in de stad. Voor in de kinderrijke wijk Duin, Almere Poort, vinden de bewoners dit een groot gemis.

De VVD kwam tot die ontdekking tijdens de campagnetour voor de gemeenteraadsverkiezingen. Vrijwilligers gingen de wijken in om gesprekken met bewoners te voeren. Daar kwam naar voren dat veel bewoners kleine speeltuintjes in de wijk missen. “Vooral in Duin zijn er nauwelijks speeltuintjes”, zegt raadslid Koen Bokhorst. “Alleen Noorderduin heeft er een. Dit terwijl dit toch zeer kinderrijke wijken zijn.”

Duinen

De bewoners lieten de VVD weten dat de gemeente van mening is dat de kinderen toch vooral in de zandduinen spelen, die daar zijn aangelegd, maar dat zou niet de realiteit zijn, zo lieten de bewoners weten. De partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld en vraagt het college wat er mogelijk is om speeltuintjes in Duin mogelijk te maken. ‘Het is voor kinderen immers goed om buiten te bewegen. Daar kunnen speeltuintjes van mooi natuurlijk en duurzaam materiaal gemaakt worden, zodat het ook past bij deze wijken’, aldus de VVD die wil weten wat de financiële consequenties zijn als er speelfaciliteiten worden gecreëerd in drie wijken in Duin.

Noorderplassen

Ook in de wijk Noorderplassen is een wens voor het in stand houden van kleine speeltuintjes in de wijken. Daar dienden bewoners al eerder een petitie voor in die 514 keer werd ondertekend. Door de vele signalen vraagt de VVD zich af of het bestaande beleid nog wel passend is bij onze stad. ‘Wat vindt het college ervan om het speel-en beweegruimtebeleid van 2019 te evalueren zodat de vele signalen van inwoners – ook in andere Almeerse wijken - over (kleine) speelfaciliteiten meegenomen kunnen worden?’, aldus de VVD.