Wijkverpleegkundige Monique Jaspers van de Zorggroep Almere vertelt in de podcast over haar werk. (Foto: aangeleverd)
Wijkverpleegkundige Monique Jaspers van de Zorggroep Almere vertelt in de podcast over haar werk. (Foto: aangeleverd) ROBERT MIENSTRA

Podcastserie Werken in de zorg

ALMERE - Journalist en podcaster Robert Mienstra heeft zes podcasts opgenomen met medewerkers van Zorggroep Almere voor zijn podcastkanaal www.hallohieralmere.nl. Hiermee wil hij de buitenwereld laten zien hoe het is om te werken in de zorg in Almere. De zes podcasts zijn te beluisteren op hallohieralmere.nl.

"Iedereen in Almere heeft te maken met zorg”, zegt Mienstra. "Ik vind het belangrijk om de stem te laten horen van de medewerkers van de Zorggroep die op de werkvloer staan. Vragen als ‘hoe ga je te werk, wat komt er allemaal op je pad, hoe red je het in deze drukke tijden en wat kunnen patiënten van je verwachten?' komen aan de orde. Ik vind het een mooi inkijkje in de Almeerse zorg geworden.”

In de eerste aflevering spreekt hij met Monique Jaspers, wijkverpleegkundige van Zorggroep Almere. Daarna volgen afleveringen met verloskundige Nienke Stam, doktersassistente Yvonne de Kruif, jeugdverpleegkundige Debby van Asselt en  Kelly Steinbruckner, verpleegkundige in Woon-zorgcentrum De Kiekendief. In de zesde en laatste aflevering spreekt Mienstra met Nicole van de huisartsen-spoedpost in het Flevoziekenhuis. Als triagiste stelt zij de juiste vragen om de urgentie van de medische klacht vast te stellen.

De podcasts duren maximaal 20 minuten. De serie is te beluisteren via Spotify (zoeken op Hallo hier Almere), via de website www.hallohieralmere.nl en via anchor.fm/robert-mienstra