(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Fietsmaatje Almere: plezier voor twee

ALMERE - Zon op je gezicht, wind in je haren, genieten van Almere en haar prachtige groene omgeving. Veel mensen willen dit wel, maar kunnen dat niet meer door omstandigheden. Fietsmaatjes Almere vervult deze wens en verschaft daarmee plezier én sociaal contact aan haar gasten.

In het driejarig bestaan van Fietsmaatjes Almere hebben veel Almeerders weer ontdekt hoe leuk samen fietsen is. Daarbij richt Fietsmaatjes Almere zich niet alleen op de thuiswonende gast, maar ook op bewoners van zorginstellingen zoals woonzorgcentra.

Fietsmaatjes Almere is nooit ver weg en in alle stadsdelen vertegenwoordigd. Afgelopen half jaar zijn twee gloednieuwe stallingen gebouwd en dit jaar nog wordt een stalling voor DUO-fietsen gerealiseerd bij woonzorgcentrum Flora in de toekomstige woonwijk Flora op het Floriade terrein.

Meer dan fietsen alleen

Vrijwilligers zijn naast gasten de drijvende kracht achter Fietsmaatjes Almere. En die kunnen niet alleen fietsen: één van de nieuw stallingen werd eigenhandig gebouwd door enthousiaste vrijwilligers. Fietsmaatjes Almere draagt niet alleen bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met een beperking, maar biedt ook een thuis aan vrijwilligers die het plezier van fietsen en bewegen graag een sociaal maatschappelijk tintje willen geven. Fietsmaatjes is er voor alle leeftijden, ongeacht de achtergrond van mensen: een enthousiaste groep mensen die samen iets toevoegen aan het leven van alledag. Meer dan fietsen alleen dus.

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden als gast of vrijwilliger? Ga dan naar www.fietsmaatjesalmere.nl