Week van de Hoogbegaafdheid in Almere

ALMERE – Elk jaar vindt in maart de Week van de Hoogbegaafdheid plaats. In deze week zijn er verschillende activiteiten om hoogbegaafdheid positief te belichten. Judith Kertai van AlmeerBegaafd: “Het is voor de ontwikkeling van hoogbegaafden heel belangrijk dat ze ervaren hoe mooi het is om hoogbegaafd te zijn”.

Van 5 tot en met 13 maart vindt de Week van de Hoogbegaafdheid plaats. Hiermee wordt hoogbegaafdheid positief onder de aandacht gebracht. “Het is hoognodig om kennis over hoogbegaafdheid te verspreiden en vooroordelen en misvattingen proberen weg te nemen,” stelt Judith Kertai. “Want hoogbegaafdheid is een woord dat niet bij iedereen positieve gedachten oproept. Mede hierdoor kunnen hoogbegaafden niet altijd en overal zichzelf zijn en hun talenten optimaal inzetten. En dat is enorm jammer, want hoogbegaafden hebben de maatschappij veel te bieden. Daarom dus deze week met een positieve insteek! ”

Hoogbegaafdheid is een persoonskenmerk dat bij 2 à 3 procent van de bevolking voorkomt. Als je dit omrekent naar Almere, gaat het om ruim 5.000 hoogbegaafde Almeerders, waarvan 1.500 onder de 20 jaar. Intelligentie is een essentieel onderdeel, maar hoogbegaafdheid is méér dan alleen een hoog IQ. Gedrevenheid, autonomie, creativiteit, sensitiviteit zijn andere aspecten van hoogbegaafdheid.

Tijdens de Week van de Hoogbegaafdheid worden in heel Nederland allerlei activiteiten georganiseerd voor zowel kinderen, ouders en volwassenen. Ook in Almere worden er uiteraard activiteiten georganiseerd. Zo kunnen ouders bij AlmeerBegaafd aanschuiven voor een gezellige koffieochtend om andere ouders met hoogbegaafde kinderen te ontmoeten of gebruik maken van een gratis adviesgesprek.

Meer informatie over de activiteiten binnen de Week van de Hoogbegaafdheid in Almere is te vinden op www.almeerbegaafd.nl.