Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Leen Verbeek, commissaris van de Koning. (Foto: aangeleverd)
Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Leen Verbeek, commissaris van de Koning. (Foto: aangeleverd)

Boek ‘Ode aan de zon’ markeert jubileum Sunsation

ALMERE -  Het oude culturele festival van Flevoland, Sunsation, bestaat veertig jaar. Ter gelegenheid daarvan is het boek ‘Ode aan de Zon’ verschenen. 

Het festival wordt gehouden tijdens de zonnewende, dit jaar op vrijdag 17 en 18 juni. Plaats van handeling is het observatorium Robert Morris in Lelystad. Het 76-pagina’s tellende boek ‘Ode aan de zon” is rijkelijk gevuld met foto’s, waarmee de historie en voortgang van het festival in beeld worden gebracht. Er is aandacht voor landelijk bekende dichters die acte de presence gaven bij Sunsation, zoals Johnny ‘de selfkicker’ van Doorn, Jan Wolkers, Simon Vinkenoog, Gerrit Komrij, Remco Campert, Marieke Lucas Rijneveld en Lieke Marsman. 

In het boek staan ook interviews met onder meer Bart Chabot, Ernst Jansz, oud-Dichter des Vaderlands Tjead Bruinja en Sunsation-oprichter Thom Ummels die lange tijd ook werkzaam was in Almere. Het jubileumboek is mogelijk gemaakt door bijdragen van provincie Flevoland en Prins Bernhard Cultuurfonds en te bestellen via de boekhandel of de website www.festivalsunastion.com