(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Inschrijving Werkplaats ‘Woord en Beeld’ geopend

POORT - Wie meer wil weten over beeldende kunst en het grensgebied tussen woord en beeld wil verkennen, kan zich aanmelden voor de Werkplaats op de Seizoensacademie in Almere Poort. Woensdag 12 maart start opnieuw een kort intensief leertraject van zes weken, waarbij wordt gewerkt aan een eigen kunstenaarsboek onder begeleiding van professionele kunstenaars en vakdocenten.

De Seizoensacademie is twee jaar geleden opgericht door beeldend kunstenaars Lenny Schröder en Mira Ticheler. Beiden geven vanuit hun eigen beroepspraktijk les aan volwassenen, waarbij experiment, verdieping en plezier centraal staan. Na succesvolle eerdere edities van de Werkplaats, start vanaf half maart 2022 weer een nieuwe lessenreeks rondom het thema Woord en Beeld. In een kleine groep onderzoeken studenten zes weken lang door middel van losse opdrachten verschillende facetten binnen het thema woord en beeld. Al het gemaakte werk zal naar één eindwerkstuk leiden: een handgemaakt kunstenaarsboek dat eind april tijdens een kleine expositie in kunstencentrum Pygmalion Poort wordt gepresenteerd.

Gastdocenten tijdens de Werkplaats zijn Mart Schalken (woordkunstenaar) en Eve Velthuijzen (kostuumontwerper). De lessen vinden plaats op woensdagavond van 19:30 tot 22:00 uur en op zaterdagochtend van 9:30 tot 12:00 uur, zodat ook mensen met een vaste baan mee kunnen doen. De inschrijving is inmiddels geopend. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Kijk voor meer informatie op pygmalion-poort.nl/ons-aanbod/seizoensacademie