Een Service Host aan het werk bij de Floriade (Foto: Floriade)
Een Service Host aan het werk bij de Floriade (Foto: Floriade)

Betaalde en onbetaalde ‘Service Hosts’ bij Floriade

Algemeen

ALMERE – De gemeente en de Floriade BV hebben verwarring veroorzaakt met een wervingscampagne voor betaalde Service Hosts bij de Floriade. Via het uitzendbureau Start People kunnen deze hosts een betaalde functie krijgen, terwijl onlangs een campagne is gestart voor Service Hosts op vrijwillige basis.

Door Marcel Beijer

Met de wervingscampagne ‘Hey FloriadeFan’ worden sinds januari ‘Service Hosts’ gevraagd die op vrijwillige basis aan de slag gaan tijdens de Floriade die volgende maand van start gaat. Vorige week startte via Start Uitzendbureau ook een wervingscampagne voor ‘Service Hosts’, maar dan als betaalde functie. De campagne zorgt bij een aantal Almeerders voor verwarring. Het zou immers betekenen dat vrijwilligers hetzelfde werk doen als betaalde krachten.

Verwarrend

Een woordvoerder van de gemeente erkent dat de situatie verwarrend is, maar gaat het om twee verschillende functies met dezelfde titel. “De Service Hosts die via Start People betaald worden zijn medewerkers die in de service points achter de balie komen te zitten. Deze medewerkers zullen de verkoop van verschillende kaartjes (trein, kabelbaan), debetcards, goodies ect verrichten. De vrijwillige Service Hosts zullen als vraagbaak in het park aanwezig zijn om bezoeker te helpen en van informatie te voorzien waar nodig en zullen door het park lopen.”