Alle prijswinnaars Vrijwilligersprijzen 2021 (Foto: aangeleverd)
Alle prijswinnaars Vrijwilligersprijzen 2021 (Foto: aangeleverd)

Vrijwilligersprijzen en Passieprijs uitgereikt

Algemeen

ALMERE - Wethouder Roelie Bosch heeft dinsdag in het stadhuis de Vrijwilligersprijzen 2021 uitgereikt aan Stichting Fietsmaatjes, Buurtlokaal Filmwijk en Hallo Almere. Eveline Kooman mocht de Passieprijs in ontvangst nemen.

De jury, bestond uit Liesbeth Bronkhorst (Directeur Stad en Natuur), Annemarie Geneugelijk (De Schoor en MTC Wijkteams), Peter Deenen (gemeente Almere) en Henriette Nauta (VMCA).
De gekozen winnaars staan symbool voor alle Almeerse vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor de stad.

Stichting Fietsmaatjes

Stichting Fietsmaatjes Almere is een vrijwilligersorganisatie voor mensen die er graag op uit trekken met de fiets, maar dit door een beperking in bewegen, zien, horen of cognitie (b.v. dementie) niet meer zelfstandig kunnen.

Buurtlokaal Filmwijk

Buurtlokaal Filmwijk organiseert allerlei activiteiten voor senioren uit de Filmwijk: een kopje koffie drinken, een babbeltje maken, een spelletje koersbal spelen, samen eten, excursies, schilderen, enz. Het Buurtlokaal wordt gerund door een vaste groep vrijwilligers uit de Filmwijk die vanaf de start in 2018 betrokken zijn.

Hallo Almere

Hallo Almere is een wekelijkse podcast die sinds april 2020 georganiseerd wordt door vrijwilligers van Omroep Almere. De radio-uitzending is gericht op mensen die in isolatie zitten, hebben gezeten of op andere wijze eenzaam zijn. Het programma wordt wekelijks gemaakt door en voor Almeerders en houdt mensen betrokken bij de samenleving.

De bovengenoemde organisaties hebben elk een cheque ter waarde van 250 euro gewonnen.

Passieprijs

Daarnaast is de Passieprijs uitgereikt aan Eveline Kooman van het Administratief spreekuur. Eveline is vrijwilliger van het Administratief spreekuur en helpt inwoners van Almere Buiten met al hun vragen op het gebied van administratie. De Passieprijs is een dinerbon ter waarde van 100 euro.

Eveline Kooman was bij de VMCA ook vrijwilliger van de maand maart 2021, ter gelegenheid daarvan werd onderstaand filmpje gemaakt.

De vrijwilligers van Stichting Fietsmaatjes Almere (Foto: aangeleverd)
Vrijwilligers Buurtlokaal Filmwijk (Foto: aangeleverd)
De vrijwilligers van Hallo Almere. (Foto: aangeleverd)
Eveline Kooman won de passieprijs (Foto: aangeleverd)