Oemaima, Sedic en Yaéla hebben de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. (Foto: aangeleverd)
Oemaima, Sedic en Yaéla hebben de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. (Foto: aangeleverd)

Winnaars regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd

Algemeen

ALMERE – Oemaima el Mathari van De Polderhof, Sedic Wanders van de Vrijeschool Almere en Yaéla Keij van de Klaverweide hebben donderdag de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. De drie winnaars vertegenwoordigen op dinsdag 12 april Almere in de Provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Lelystad. 

Deze regionale voorronde vond plaats in De Nieuwe Bibliotheek. De 12 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. De jury heeft gelet op zaken zoals uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend overleg werd het verlossende woord door juryvoorzitter gesproken.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement maakt het aansprekend. De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken en beoogt het (voor)leesplezier te stimuleren.