Gitaarorkest Ponticello. (Foto: aangeleverd)
Gitaarorkest Ponticello. (Foto: aangeleverd)

Eerste Jeugd Gitaarensembledag in Kunstlinie Almere

STAD - Tientallen jonge gitaartalenten komen zondag 20 maart bij elkaar voor de eerste editie van de Jeugd Gitaarensembledag in de Kunstlinie, op initiatief van Stichting Gitaarorkest Nederland. De eigen ensembles van de stichting - Gitaarorkest Ponticello en het Nederlands Jeugd Gitaarorkest - plus ensembles uit onder meer Amersfoort en Groningen, verzorgen die dag samen een serie optredens op hun geliefde instrument voor elkaar en overig geïnteresseerd publiek. 

Daarnaast is er ruimte voor leerlingen van muziekscholen en lespraktijken uit de regio om aan te sluiten bij een van de ensembles, om een eerste podiumervaring op te doen. Alle spelers volgen gedurende de dag inspirerende percussieworkshops en ook is er ruimte voor ontspannen kennismaking en uitwisseling van ervaringen.

'Samen inspireren'

Onder het motto ‘Samen Inspireren' brengt Stichting Gitaarorkest Nederland sinds 2005 gitaristen van alle leeftijden en speelniveaus in Almere bij elkaar om met elkaar muziek te maken, van elkaar te leren en om samen inspiratie op te doen. Met vier bloeiende gitaarorkesten, talloze projecten in Almere en daarbuiten, concerten tijdens bijvoorbeeld het Almere Haven Festival en de Floriade, workshops en lessen, biedt de stichting een podium aan dit instrument dat zóveel muziekstijlen en culturen verbindt. De Jeugd Gitaarensembledag staat ook in het teken van muzikale verbondenheid en het plezier van samenspel vóór en met elkaar. 

Deze eerste Jeugd Gitaarensemble Dag vindt zondag 20 maart van 15:00 tot 17:30 uur plaats in Kunstlinie Almere. Toegang: 7,50 euro (jongeren tot 18 jaar gratis, tickets verkrijgbaar aan de deur). 

Kijk op www.gitaarorkest.nl voor meer informatie over het programma.