Componist en musicus Egon Kracht. (Foto: Sanne Schouwink)
Componist en musicus Egon Kracht. (Foto: Sanne Schouwink)

Instrumentale bewerking van Mattheus Passion in Goede Rede

HAVEN – Egon Kracht & The Troupe spelen vrijdagavond 1 april de Mattheus Passion in kerkcentrum Goede Rede. Almeerder Egon Kracht uit Oosterwold maakte een instrumentale bewerking van J.S. Bachs meesterwerk voor klein kamerensemble. 

Componist en musicus Egon Kracht schreef zijn eigen Mattheus Passion in 2002 als moderne interpretatie met respect voor de oorspronkelijke muziek. Aanvankelijk was het bedoeld als eenmalig uitgevoerd experiment om te onderzoeken wat er van het spirituele karakter zou overblijven als de tekst en zijn (barokke) muzikale versiering weggelaten werd. Het resultaat was een korte, maar heel krachtige en vooral levendige Mattheus, die enthousiast werd ontvangen door het publiek. Nu, 20 jaar later, is de muziek van Bachs Mattheus Passion van Egon Kracht weer opnieuw live te beluisteren bij Goede Rede Concerten. 

Egon Kracht & The Troupe

Egon Kracht (1966) heeft altijd met verschillende groepen muzikanten gewerkt. Vanaf 1994 gaan de diverse groepen bij hem door het leven met de naam ‘The Troupe’. De muziek die Egon hiervoor componeert probeert jazz te vermengen met andere muziekstijlen zoals rock en klassiek. In wisselende samenstellingen is The Troupe ingezet op succesvolle producties. De Mattheus Passion wordt opgevoerd door Angelo Verploegen (trompet), Michiel van Dijk (saxofoon en klarinet), Noortje Braat (viool), Bokke Rypma (gitaar), Niels Verbeek (marimba), Jakob Klaasse (orgel) en Egon Kracht (contrabas).

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.goederedeconcerten of 06 – 80140467