Manon Siersema is de 500e donateur van Vogel- en Natuurwacht. (Foto: aangeleverd)
Manon Siersema is de 500e donateur van Vogel- en Natuurwacht. (Foto: aangeleverd) Piet Molenaar Photography

500e donateur Vogel- en Natuurwacht

ALMERE - De Vogel- en natuurwacht Flevoland, die zich inzet om de natuur in Flevoland onder de aandacht te brengen van de bewoners door middel van educatie, lezingen, excursies en bescherming, mocht deze week haar 500e donateur verwelkomen.

Manon Siersema meldde zich aan na een lezing over knobbelzwanen gevolgd te hebben. Zij wil zich graag inspannen bij het ringen en documenteren van deze prachtige vogels. Op de foto staan Manon en haar man Richard, aan de linkerzijde geflankeerd door voorzitter Piet Molenaar.
De Stichting Vogel- en Natuurwacht Flevoland is opgericht in 1984 met als doelstelling de vogels in Flevoland, en daarmee ook alle natuurgebieden waarin ze voorkomen, te bestuderen en te beschermen. Donateurs kunnen deelnemen aan alle door de stichting georganiseerde activiteiten zoals het meedoen aan tellingen, helpen bij het ringen, beschermen van nesten, bijwonen van lezingen en meegaan met excursies. De organisatie hecht waarde aan de natuur, geniet van vogels en draagt dat graag uit. Woensdag 23 maart is de volgende lezing. Dan spreekt Jacques van der Ploeg over Boomvalken.
Wie meer weten over de Stichting Vogel- en Natuurwacht Flevoland kan contact opnemen met info@vogelwachtflevoland.nl of kijk op de site www.vogelwachtflevoland.nl.