Een opleiding tot vertrouwenspersoon is nu  mogelijk (Foto: AdobeStock)
Een opleiding tot vertrouwenspersoon is nu mogelijk (Foto: AdobeStock) tirachard - stock.adobe.com

Opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon

ALMERE – De gemeente vestigt de aandacht op de NOC*NSF opleiding tot Vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij sportverenigingen.

De voorvallen met grensoverschrijdende handelingen zijn de laatste weken flink in de publiciteit geweest. Ongewenst gedrag doet zich ook bij sportverenigingen voor. De noodzaak voor een Vertrouwenscontactpersoon wordt steeds relevanter.
Niet iedere vereniging heeft een Vertrouwenscontactpersoon. Zo’n VCP kan binnen een sportvereniging het eerste aanspreekpunt zijn voor leden die te maken hebben (gehad) met ongewenst gedrag. De VCP weet welke hulp er mogelijk is. Daarnaast adviseren en stimuleren ze hun sportaanbieder om preventieve maatregelen te nemen.

Voor wie?

Om VCP te worden moet eerst een opleiding worden gevolgd. Deze opleiding van NOC*NSF is voor vrijwilligers en professionals van Almeerse sportaanbieders die geen bestuurlijke functie bekleden of eigenaar zijn. Er is plaats voor maximaal zestien deelnemers. Het bestuur draagt vrijwilligers voor die zij geschikt vinden.

Kosten

De opleiding kost 200 euro. De kosten worden voor Almeerse sportaanbieders volledig vergoed vanuit het budget van het Lokaal Sportakkoord Almere. Sportverenigingen kunnen een aanmeldlink aanvragen via nvanderhorst@vmca.nl.