Omscholingstraject ICT Support / Helpdeskmedewerker

ALMERE - Werkgevers in de ICT zijn dringend op zoek naar gemotiveerd personeel. Het aantal ICT-vacatures stijgt snel. De verwachting is dat deze stijging aanhoudt en dat het aantal banen én vacatures in de ICT de komende jaren alleen maar gaat toenemen. Kortom, de ICT biedt volop baankansen. Omscholen naar een baan in de ict kan bij ICT Fieldlab.

Het ICT Fieldlab betreft een regionaal bij-, her-, en omscholingscentrum voor alle opleidingen op ICT gebied in Almere. Het ICT Fieldlab is ontstaan vanuit een subsidie voor 5 jaar om knelpunten op de IT-arbeidsmarkt van Almere en omgeving aan te pakken. Het betreft een nieuwe vorm van scholing die volledig is verweven met de praktijk, samen met het bedrijfsleven is vorm te geven en bestaat uit opleidingen van drie maanden waarbij geïnteresseerden omgeschoold worden. Maar ook bedrijven kunnen hun personeel bij-, of herscholen. De opleidingen vinden plaats in overleg met het bedrijfsleven op basis van de vraag in de markt en de deelnemers worden zo ook meteen aan werkgevers en hun vacatures gekoppeld.

Maandag 14 maart start er een nieuwe klas die zich binnen 3 maanden omschoolt tot Supportmedewerker. Het betreft een fulltime traject voor inwoners uit de provincie Flevoland met een WW-, Wajong- of bijstandsuitkering. Het traject is met behoud van uitkering. Locatie: MBO College Almere, Straat van Florida 1, Almere. Mail voor de opleidingsflyer, vragen en/of aanmeldingen naar Vanessa Bakker, v.bakker@rocvf.nl