Mensen die klaarstaan voor anderen zijn altijd al van groot belang (Foto: aangeleverd)
Mensen die klaarstaan voor anderen zijn altijd al van groot belang (Foto: aangeleverd)

Oranje Fonds zoekt vrijwilligers tijdens NLdoet

ALMERE - Het Oranje Fonds is op zoek naar mensen die zich in willen zetten voor een ander tijdens NLdoet 2022. Op 11 en 12 maart organiseert het fonds de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Aanmelden kan via nldoet.nl.

Mensen die klaarstaan voor anderen zijn altijd al van groot belang voor onze samenleving. En door de coronacrisis zijn ze alleen nog maar belangrijker geworden. Veel verenigingen en stichtingen in ons land hebben hun werk de afgelopen twee jaar anders moeten inrichten. Denk bijvoorbeeld aan zorgboerderijen, voedselbanken en buurthuizen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Activiteiten moesten op een alternatieve manier georganiseerd worden, en ook veel dingen zijn noodgedwongen blijven liggen. Hulp is dit jaar tijdens NLdoet dan ook extra welkom. 

Kennismaken

Met NLdoet wil het Oranje Fonds mensen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Tijdens deze twee dagen kan iedereen op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk.