Het ontwerp voor de GigaGieter. (Foto: CitySenses)
Het ontwerp voor de GigaGieter. (Foto: CitySenses)

Vrijwilligers gezocht voor bouw GigaGieter

HAVEN - De bouw van de GigaGieter zit in de laatste fase. Afgelopen maand hielpen tientallen Almeerders bij het verzamelen en het voorbereiden van 24 panelen en een tuit die door hen is behangen met plastic huisraad. Het kunstwerk gaat de achterwand van het UpcycleCentrum in Haven opsieren en staat symbool voor het plastic afval in onze wereld. 

De vrijwilligers stonden afgelopen weken versteld van de hoeveelheid bruikbaar plastic dat is weggegooid. Soms nieuwe kinderfietsjes, tuinmeubels en badschelpen. De panelen worden onderdeel van een elf meter hoog gigantische kunstwerk naast het UpcycleCentrum in Almere Haven.

CitySenses gaat met vrijwilligers deze panelen met huisraad monteren aan de gigantische constructie van 11 meter hoog. De constructie ligt nog een paar weken plat en daarna wordt gewerkt op 1 tot 3 meter hoogte. Dat gebeurt met steigers en vloerdelen, en zal veilig plaatsvinden. Vrijwilligers zijn welkom om te komen helpen op zondag 13 maart, dinsdag 15 maart en donderdag 17 maart. De locatie is op de plek waar over drie weken de GigaGieter wordt opgericht, achter het UpcycleCentrum op de Steiger in Almere-Haven. Eten en drinken wordt geregeld.

Aanmelden kan via info@citysenses.nl.