Alles over gemeenteraadsverkiezingen Almere op almerekiest.nl

ALMERE – De website Almerekiest.nl van de griffie van de raad van Almere is het portaal voor de gemeenteraadsverkiezingen in Almere. Werkelijk alles is er te vinden. Informatie over de democratie, maar ook alles over de verkiezingen zelf en hoe het gaat met de gemeenteraad na de verkiezingen. 

De gemeente organiseert de verkiezingen. Zij zorgt voor de stembureaus, de bemensing hiervan en dat iedere inwoner die 18 jaar of ouder is een stembiljet ontvangt. De praktische zaken dus. Meer weten waar de stembureaus zijn, wat de openingstijden zijn of informatie over inclusief stemmen is? Kijk dan op de site van de gemeente www.almere.nl/bestuur/verkiezingen. Deze link staat ook op almerekiest.nl

Griffie

De politieke partijen voeren zelf campagne. Zij doen dit via hun eigen kanalen. De griffie (de ambtelijke ondersteuning van de raad en de inwoners als het om politiek gaat) wil zorgen voor duurzame verbinding tussen de Raad en inwoners. Ze geeft algemene informatie over de Raad, de verkiezingen en biedt zowel de partijen als de inwoners een platform. Dat doet ze via Almerekiest.nl én ook via de algemene website raadvanalmere.nl.

Stemmen

Op Almerekiest.nl wordt ook uitgelegd hoe de gemeenteraad werkt en wat de positie is van de gemeenteraadsleden. Verder is er informatie over het stemmen zelf. Wanneer mag je stemmen en hoe stemmen in zijn werk gaat wordt op de site behandeld.

Stemhulp

Via Almerekiest.nl is ook de stemhulp te vinden, een tool waarmee stemgerechtigden op simpele wijze een online advies kunnen krijgen op welke partij ze zouden kunnen stemmen.