Tandarts Maartenn Wiewel en praktijkmanager Bianca bij de ontvangstbalie. (Foto: Fred Rotgans/Rinus Lettinck)
Tandarts Maartenn Wiewel en praktijkmanager Bianca bij de ontvangstbalie. (Foto: Fred Rotgans/Rinus Lettinck) lettinck

Mondzorgcentrum Kroonprins heeft deuren geopend in Almere Stad

STAATSLIEDENBUURT – Mondzorgcentrum Kroonprins heeft vorige week de deuren geopend aan de Kroonprinsweg 3. Het tandheelkundig centrum van zelfstandig gevestigd tandarts Maarten Wiewel is van alle gemakken voorzien en straalt rust en ruimte uit.

De praktijk van Wiewel was 28 jaar lang gevestigd in Muziekwijk. “We hadden behoefte aan meer werkruimte”, vertelt hij. “Ons nieuwe centrum voldoet aan alle eisen op het gebied van veiligheid en hygiëne. Wij hebben we onder andere vijf behandelkamers, een grote sterilisatieruimte, aparte röntgenkamer, ruime entree met ontvangstbalie en een sfeervolle wachtruimte. Met het vertrouwde team staan we op onze nieuwe locatie weer klaar voor onze patiënten.” 

Persoonlijk contact

Strandtaferelen op wanden en deuren zorgen voor een rustgevende sfeer. “Hoewel ons nieuwe pand groter en moderner is, wilden we wel een prettige sfeer creëren”, licht praktijkmanager Bianca toe. “Ook het persoonlijk contact blijft belangrijk. Tijdens de behandelingen vertellen wij stap voor stap wat wij doen. Samen met de patiënt streven we naar de beste mondzorg, waarbij ook veel aandacht is voor preventie.”

Nieuwe technieken

Bij Mondzorgcentrum Kroonprins wordt gewerkt met verschillende nieuwe technieken. “Zo meet de T-scan de druk op de kiezen als deze tegen elkaar aan komen. Wanneer twee kauwvlakken niet goed aansluiten, bijvoorbeeld door knarsen, kan dat tot veel ongemak leiden, zoals hoofdpijn of nekpijn”, vertelt Wiewel. “Verder kunnen wij met behulp van de Cerec Kroon binnen twee uur kronen slijpen, polijsten en plaatsen. Ook kunnen patiënten bij ons digitaal happen voor het maken van een kroon, brug of onzichtbare beugel bijvoorbeeld.”  Nog een noviteit is de Myobrace. “Een kunststof beugel die verkeerde mondgewoonten, vooral bij kinderen, op een geleidelijk manier corrigeert.” 

In het mondzorgcentrum is ook een vrijgevestigde logopedist gevestigd. 

Meer informatie: www.mondzorgcentrumkroonprins.nl, 036-5366888.