Een mini-huisje in de achtertuin. (Foto: aangeleverd)
Een mini-huisje in de achtertuin. (Foto: aangeleverd)

Minihuisje in je achtertuin: Matthijs wil het wel in Almere

ALMERE – Ondernemer Matthijs Rolleman heeft de gemeente gevraagd om in de stad ruimte te maken voor zijn idee: microwoningen van 20 vierkante meter die in de achtertuin kunnen worden geplaatst.

“De woningnood is zo hoog, het is tijd voor een nieuwe, creatieve oplossing: wonen bij iemand die een stukje grond over heeft”, laat Matthijs weten. Het plan moet volgens Rolleman niet worden verward met de Tiny Houses. “Bij dit experiment gaat het om tijdelijke microwoningen op de eigen grond van een particulier. Die microwoning gunnen we vervolgens aan een geschikte kandidaat.”

Kruidenwijk

De minihuisjes zijn van alle gemakken voorzien. Rolleman heeft de gemeente gevraagd om zijn idee ruimte te geven. Almere heeft momenteel in Kruidenwijk een pilotproject waar op bepaalde plekken (die niet voor de hand liggend zijn om te bouwen) kleine woningen kunnen worden neergezet. Rolleman ziet zijn oplossing als een ‘win-win situatie’, doordat de woningen in achtertuinen komen. “De grondeigenaar heeft opbrengsten, de huurder een huis en de gemeente iemand minder op de wachtlijst.”