Het nieuwe Taalcentrum aan de Binnenkruierstraat. (Foto: aangeleverd)
Het nieuwe Taalcentrum aan de Binnenkruierstraat. (Foto: aangeleverd)

Wachtlijsten in Speciaal onderwijs

Nieuwe locatie Taalcentrum

   
ALMERE - De nieuwe locatie van het Taalcentrum Almere staat in de Binnenkruierstraat in Almere Buiten. Vanaf begin maart krijgt een grote groep nieuwe leerlingen die op de wachtlijst stonden op het Taalcentrum les. Dit meldt Passend Onderwijs Almere,

Ondanks de uitbreiding van het Taalcentrum PO met onderwijs op de nieuwe locatie zal de wachtlijst nog niet verdwijnen. Door de toename van het aantal aanmeldingen heeft het Taalcentrum PO wederom z’n maximale capaciteit bereikt. Kinderen die vanaf heden worden aangemeld en een leeftijd van 4 jaar hebben, kunnen op z'n vroegst na de zomervakantie toegelaten worden. Na de meivakantie zullen er nog wel extra groepen starten op de nieuwe locatie, desondanks zal ook dat gebouw vanaf dat moment zo goed als vol zijn. 

Voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar is er nog beperkte plek. Nieuwe aanmeldingen komen op een wachtlijst. Na de zomervakantie komt er plek vrij voor zo'n 120 leerlingen. Hoewel het zeer lastig is te voorspellen hoeveel nieuwe leerlingen er worden aangemeld, is de verwachting dat bij de huidige trend er ook na de zomervakantie een wachtlijst zal zijn.

Olivijn

De leerlingen met een aanmelding bij Olivijn (wachtlijst) én die bekend zijn vanuit de onderinstroom op 1 maart 2022 hebben zicht op plaatsing in schooljaar 2022-2023. Dat geldt ook voor de leerlingen die momenteel geplaatst zijn in de klas@Oase en zijn aangemeld bij Olivijn. Afhankelijk van de ondersteunings- en onderwijsbehoeften wordt er definitief overgegaan tot plaatsing. Ouders en scholen worden hier voor de meivakantie over geïnformeerd of plaatsing mogelijk is.

Het streven van dit overleg is om alle kinderen bij de start van het nieuwe schooljaar een zo passend mogelijke plek te bieden. Mogelijk dat hiervoor tussenvoorzieningen worden ingericht. Daarnaast wordt er gewerkt aan onderlinge afstemming en met onder andere met JGZ, leerlingvervoer, leerplicht.