Anoush Dastgir nieuwe hoofdtrainer Almere City FC O21

ALMERE - Anoush Dastgir is de nieuwe trainer van de Ruitenheer Football Academy O21 van Almere City FC. De jonge oefenmeester deelt dit lopende seizoen de verantwoordelijkheden met Hedwiges Maduro in verband met contractuele verplichtingen bij de zaterdag hoofdklasser V.V. DUNO. Vanaf volgend seizoen is de intentie dat Dastgir alleen hoofdverantwoordelijk is voor het succesvolle beloftenteam. Hij richt zich de komende tijd volledig op Almere City FC en de cursus Betaald Voetbal waar hij onlangs is toegelaten.

Dastgir kwam op jonge leeftijd als Afghaanse asielzoeker naar Nederland en begon als voetballer bij GVV '57 in Grave. Hij doorliep de jeugdopleidingen van N.E.C. en VVV-Venlo en maakte bij de Venlonaren zijn debuut. In meerdere periodes kwam hij uit voor Sportclub N.E.C. Dastgir speelde in 2015 en 2016 bovendien in totaal zes wedstrijden voor het Afghaans voetbalelftal, het land waar hij sinds 2018 ook bondscoach van is.

Algemeen directeur John Bes van Almere City FC: ,,Anoush heeft op ons een uitstekende indruk gemaakt met zijn bijzondere verhaal en zijn torenhoge ambities. Hij vertegenwoordigt alle kernwaarden van onze club en wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat deze jonge en ambitieuze trainer onze grootste talenten verder ontwikkeld."