Maaike Veeningen en Leon Hoogsteen onthulden het niewe paneel. (Foto: Fred Rotgans)
Maaike Veeningen en Leon Hoogsteen onthulden het niewe paneel. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Fietsknooppuntensysteem vernieuwd

ALMERE - Fietsen is populair, zeker ook onder Almeerders. Woensdag opende wethouder Maaike Veeningen daarom het vernieuwde Fietsknooppuntensysteem.

Het oude systeem was aan vernieuwing toe omdat het niet meer goed past bij de huidige omvang van de stad en het toegenomen (snel) fietsverkeer. Met deze vernieuwing is Almere weer een kwalitatief onderdeel van het landelijk zeer populaire fietsknooppuntennetwerk. Bij de opening werd Veeningen bijgestaan door Leon Hoogsteen van het Landelijk Fietsplatform. Ze onthulden samen een nieuw infopaneel bij Pier 31 in Poort.

84 knooppunten

Het nieuwe netwerk in Almere telt in totaal 84 knooppunten en 21 overzichtspanelen. Almere is een echte fietsstad. De stad heeft 500 kilometer aan fietsroutes waarvan 440 km bestaat uit geheel vrijliggende fietspaden. Met het fietsknooppuntennetwerk kunnen fietsers zelf hun route binnen Almere bepalen. Een uitgestippelde route naar bijvoorbeeld de Oostvaardersplassen, Lepelaarsplassen of Almeerderhout kan daardoor steeds anders zijn.
Almeerse ondernemers hebben verschillende fietsarrangementen ontwikkeld.