NPKA doet ook mee aan Piano Days Almere

BUITEN - Nieuw Podium Klassiek Almere (NPKA) doet ook mee aan de Piano Days Almere, met een uniek programma in het Cultuurhuis Almere Buiten. 

De ster van het klavecimbel, de wereldberoemde dirigent Richard Egarr, is voor het eerst in Almere. Samen met het Almeerse ensemble Violini Capricciosi o.l.v. Igor Ruhadze brengen ze drie concerten op zaterdag 26 maart, gewijd aan de geschiedenis van de piano. 

Tijdens de concerten worden drie eerdere generaties onder de aandacht gebracht: klavecimbel, de overgrootvader van de piano, samen met zijn grootvader Mozart fortepiano, en de vader romantische piano. 

Om 14:00 uur - J.S. Bachs concerto voor twee klavecimbels en strijkorkest in C mineur.
Om 16:30 uur - Mozarts Concerto voor fortepiano No.12. Richard Egarr speelt op de fortepiano vanuit Mozarts tijd en dirigeert hier zelf met het ensemble Violini Capricciosi.
Om 19:30 uur – Duo "PLEYEL" (echtpaar Alexandra Nepomnyashchaya en Richard Egarr) met Schuberts vierhanden programma op de romantische fortepiano. De kopieën van originele instrumenten (twee klavecimbels en een fortepiano) worden speciaal voor dit concert naar het Cultuurhuis gebracht.

 Meer informatie en tickets op: www.npka.nl