Het Beginbos ligt tussen de Havendreef en de A6 in. (Archieffoto: Fred Rotgans)
Het Beginbos ligt tussen de Havendreef en de A6 in. (Archieffoto: Fred Rotgans) Almere DEZE WEEK

Mogelijkheid voor voorzieningen in Kromslootpark en Beginbos

HAVEN - De geldende bestemmingsplannen voor de woonwijk De Velden, het Kromslootpark en het Gooimeer ter hoogte van De Velden en het Kromslootpark zijn oud en aan vervanging toe. Ze worden geactualiseerd om zo de basis te vormen voor een nieuw omgevingsplan met extra mogelijkheden, schrijft het college in een raadsbrief.

Aan de rand van het Kromslootpark is in de toekomst mogelijk sprake van kleinschalige voorzieningen ter ondersteuning van de natuur, bijvoorbeeld een gebouw voor informatieverstrekking of educatieve activiteiten over de natuur of kleinschalige horeca, passend bij de natuur. Deze bebouwing wordt niet rechtstreeks mogelijk gemaakt in het bestemmingsplan zodat er een nader afwegingsmoment kan plaatsvinden. De bebouwingsmogelijkheden zijn geregeld door middel van een wijzigingsbevoegdheid. Deze wijzigingsbevoegdheid mag alleen worden toegepast als wordt voldaan aan specifieke randvoorwaarden.

Beginbos

In de Omgevingsvisie Almere uit 2017 en in de Kansenkaart vrijetijdseconomie Almere is een locatie aangewezen voor een toeristisch recreatief concentratiepunt bij de Havendreef in het Beginbos. Mogelijke vestigingen of activiteiten zijn recreatieve functies/ voorzieningen en publieksvoorzieningen, waarbij bos een vestigingsvoorwaarde is. Bijvoorbeeld een horecagelegenheid met mogelijkheid voor fietsverhuur of een educatieve voorziening/informatiepunt. De bebouwingsmogelijkheden zijn geregeld door middel van een wijzigingsbevoegdheid. Deze wijzigingsbevoegdheid mag alleen worden toegepast als wordt voldaan aan specifieke randvoorwaarden.