V.l.n.r. Iris van Slooten, Wendy Veenstra, John de Bruijn en Gio Sanchez voor de winkel van Big L. (Foto: aangeleverd)
V.l.n.r. Iris van Slooten, Wendy Veenstra, John de Bruijn en Gio Sanchez voor de winkel van Big L. (Foto: aangeleverd)

John de Bruijn, bedrijfsleider kledingwinkel Big L in Haven:

‘We doen onze geschiedenis met Crazy Days nog steeds eer aan’ 

HAVEN - Kledingwinkel Big L in Almere Haven is sinds jaar en dag een begrip in heel Almere. Het is een zaak voor de hele familie, waar iedereen van jong tot oud kan slagen. John de Bruijn is sinds 2021 bedrijfsleider van de vestiging aan de Houtstraat. Hij voelt zich nu al meer dan thuis bij Big L.

In het verleden was Big L bekend om de verkoop van extreem goedkope Levi's Jeans. “Dagelijks hoor ik van onze vaste klanten de verhalen over onze eerste winkel. Raketten, vliegtuigen, loopbruggen alles was aanwezig om er echt een dagje uit van te maken. Met die goede herinneringen komen de klanten nog steeds naar Big L. Inmiddels is de winkel wel wat kleiner geworden maar voor velen nog steeds een begrip in Almere Haven”, zegt De Bruijn. “Klanten voelen zich hier thuis en komen nog steeds graag hier hun kleding kopen.” 

Merken

De winkel heeft nu een oppervlakte van 500m2 waar klanten terecht kunnen voor een grote collectie heren- en dames merkkleding en veel soorten jeans. “En zoals zij al jaren gewend zijn voor superscherpe prijzen”, zegt De Bruijn. “Merken die wij aanbieden zijn onder meer voor de heren PME Legend, G-Star, Wrangler, Lee, Jack and Jones, Pure White, Cars Jeans, Tom Tailor, Petrol Industries en Cross Jeans. Voor de dames Only, Only Carmakoma, Vero Moda, Vila, Object, Jaqueline de Yong, LTB Jeans en Cross Jeans.”

Bedrijfsleider

De Bruijn zit al lange tijd ‘in de jeans’. “Van 1996 tot 2015 ben ik werkzaam geweest in Wormerveer voor (TJF) The Jeans Factory. Toen de winkel in 2015 failliet werd verklaard, ben ik bij BIG L gaan solliciteren en binnen no-time kon ik samen met eigenaar Ferdi Hillenaar weer aan de slag op mijn oude vertrouwde plekje. Waar TJF stopte ging BIG L gewoon verder waar we gebleven waren. Na een grote schoonmaak en wat aanpassingen in de inrichting konden wij onze deuren weer openen. Halverwege 2021 ben ik door Ferdi benaderd om bedrijfsleider te worden in Almere. Hier heb ik niet lang over na moeten denken. Het is geweldig te werken in een zaak die toch echt bij de geschiedenis van Almere hoort.”

Genieten

John de Bruijn heeft de nieuwe uitdaging met beide handen aangegrepen “en ik heb daar nog geen moment spijt van gehad.” De vestigingsmanager geniet elke dag weer van de service die hij aan de klanten verleent. “Zij weten dat na al die jaren nog steeds te waarderen. Zeker de reden waarom ze bij Big L terugkomen.”

Crazy Days 

“Deze dagen staan altijd bekend om zeer aantrekkelijk afgeprijsde artikelen die wij aan kunnen bieden omdat wij groot kunnen inkopen bij de merken die wij voeren”, vertelt De Bruijn. “Ook hierin bouwen wij verder op onze historie.”

Openingstijden

Big L is 6 dagen per week geopend: Dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 -18.00 uur, vrijdag van 10.00 -21.00 uur (koopavond), zaterdag van 10.00 -17.00 uur en elke zondag van 12.00 -17.00. uur.


Big L Almere Haven
Houtstraat 58
1353 BC Almere haven
almere@bigl.nl
036 - 5348590