Spullen Stichting Weet hoe je Leeft! voor Oekraïense vluchtelingen in Almere

ALMERE - De Zorgboerderij Stichting Weet hoe je Leeft! zamelt spullen in voor Oekraïense vluchtelingen in Polen maar ook voor Oekraïners die nog in het land zelf verblijven. Er is al een aantal vrachtwagens naar Polen en Oekraïne gegaan. Zij blijven de komende tijd nog steeds allerlei goederen inzamelen.

Maar nu blijkt dat er ook spullen zijn afgegeven die niet geschikt waren voor vervoer naar Polen c.q. Oekraïne, bijvoorbeeld groenten in glazen potten. Daarnaast is er meer kleding ingezameld dan waar behoefte aan is, ook zijn er bij Weet hoe je Leeft! nog babyflesjes, persoonlijke verzorgingsproducten en dergelijke aanwezig. Omdat de gevers van deze spullen niet zijn te achterhalen, heeft Weet hoe je Leeft! besloten om deze spullen beschikbaar te stellen aan Oekraïense vluchtelingen die in Almere verblijven.

Almeerders die Oekraïense vluchtelingen in huis hebben, kunnen een afspraak maken om spullen uit te kiezen. ‘Wel verzoeken wij u om de vluchtelingen mee te nemen, zodat zij zelf kunnen bepalen waar zij het meeste behoefte aan hebben’, aldus de organisatie.

Een afspraak maken kan door een email te sturen naar info@weethoejeleeft.nl, Weet hoe je Leeft! Is gevestigd aan de Linnaeusweg 15 in Almere Buiten op de Buitenvaart. Spullen afgeven kan nog steeds, dit kan van maandag tot en met zaterdag van 09.30 tot 16.00 uur. Hiervoor is geen afspraak nodig.