De hernieuwde kennismaking tovert subiet een glimlach om de lippen. (Foto: aangeleverd)
De hernieuwde kennismaking tovert subiet een glimlach om de lippen. (Foto: aangeleverd)

Pret is troef bij nieuwe Fiesta

ALMERE -  De Ford Fiesta heeft een stevige opfrisser meegemaakt. Zowel zijn design als het interieur en de techniek zijn bijgepunt. Revolutionair is het niet, want de elektrificatie laat nog op zich wachten. Aan de andere kant is hij in zijn segment heel behoorlijk uitgerust en oogt hij weer helemaal klaar voor de komende jaren. Met een Fiesta was al niet veel mis, maar déze legt daar nog een schepje rijplezier bovenop.

Door Rob van Ginneken


De eerste rijdindrukken deden we op in het Ardennenlandschap met zijn schitterende slingerende wegen door de heuvels. Het is al even geleden dat we een Fiesta reden – hij is er immers al enkele jaren – en de hernieuwde kennismaking tovert subiet een glimlach om de lippen. Hij was al een van de best sturende auto’s in zijn klasse, maar met een aantal subtiele verbeteringen is het zeker met een wat sterkere krachtbron een heerlijke dynamische auto geworden. In de Belgische heuvels raffelt hij vlot en vooral precies en solide sturend de lokale heuvelwegen onder de wielen door. Alle versies zijn behoorlijk vlot, maar vanaf de 125 pk Fiesta’s zijn ze (hoe kan het ook anders met zo’n naam) voor de liefhebber een feestje. Zonder dat dat overigens ten koste gaat van het rijcomfort. Zelfs de sportieve ST-Line houdt het beschaafd. Hoorbaar wordt het turbomotortje alleen als je stevig op het gaspedaal leunt. De wat sterkere motorversies hebben bovendien een ‘mild’ hybride systeem dat meehelpt om soepel op te trekken. Ook in de stad met veel stop start verkeer is hij mede daardoor zeker op zijn plaats.


Goed voorzien

Andere zaken die opvallen zijn het grote en toch mooi overzichtelijke digitale meterpaneel, de verdienstelijke B&O geluidsinstallatie en een nieuwe generatie stoelen die voelbaar beter ondersteuning bieden. Samen met het verstelbare stuurwiel verkrijg je desgewenst ook een actieve zithouding. Maar het hoeft natuurlijk niet, relaxed kan ook…De standaarduitrusting is meer dan fatsoenlijk. In de standaard 1.0 EcoBoost uitvoering met 100 pk heb je een iets bescheidener beeldschermfeestje voor je neus. Maar wel een groot centraal aanraakscherm. De prijzen beginnen dan bij 21.680 euro voor een vijfdeurs. Zelf zouden we dan toch even doorsparen voor de luxere en sterkere (125 pk) Titanium1.0 EcoBoost met zijn mild hybride techniek. We noteren zelfs bij een pret-rit een keurige 1 op 17 verbruik. Prijzen vanaf 23.790 euro.

Rijplezier voldoende in deze auto. (Foto: aangeleverd)
Het grote meterpaneel is overzichtelijk. (Foto: aangeleverd)
Zowel design als interieur zijn bijgepunt (Foto: aangeleverd)