Burgemeester Ank Bijleveld sprak de aanwezigen toe. (Foto: Fred Rotgans)
Burgemeester Ank Bijleveld sprak de aanwezigen toe. (Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Veteranen komen bijeen

Algemeen

ALMERE – De Almeerse veteranen hebben afgelopen vrijdag elkaar weer ontmoet tijdens de Veteranendag. Ook waarnemend burgemeester Ank Bijleveld kwam even langs.

Almere telt ongeveer 860 veteranen. De groep Veteranen Almere bestaat uit veteranen van de oude- en jonge generatie. Zo is de oudere generatie veteranen veelal georganiseerd in missie-gerelateerde verenigingen en zijn de jonge veteranen meer eenheids-gebonden georganiseerd.
Als doelstelling heeft het bestuur Veteranen Almere het bevorderen van maatschappelijke erkenning, herkenning en het creëren van waardering bij de Almeerse inwoners van Almeerse veteranen en het bevorderen van contacten tussen veteranen en hun gezinsleden onderling.

Activiteiten

Het bestuur Veteranen Almere organiseert onder andere de jaarlijkse Veteranenbijeenkomst in Almere, de busreis naar de landelijke Veteranendag in Den Haag en één of meerdere Veteranencafé(s).
Zaterdag was de bijeenkomst in de businesslounge van Almere City FC, waar ook waarnemend burgemeester Ank Bijleveld even een kijkje kwam nemen en de aanwezigen toesprak.