De Red uitvoering (Foto: Fiat)
De Red uitvoering (Foto: Fiat)

Red-uitvoering voor Fiat Panda en Tipo

ALMERE - Na de introductie van de Fiat 500 Red en 500X Red lanceert Fiat de Panda Red en Tipo Red. Deze rode modellen zouden extra bescherming moeten bieden tegen coronabesmetting.

Alle Fiat-modellen zijn nu verkrijgbaar in Red-uitvoering. Dit betekent dat de auto's niet alleen een mooie kleur krijgen, maar ook een climate control-systeem. Dit systeem heeft een luchtfilter met biocide dat 99,9 procent van de bacteriƫn zou doden. De stoeloppervlakken en het stuurwiel zijn ook met biocide behandeld. Dit zou onder andere het coronavirus moeten tegenhouden. Bij de nieuwste Red-exemplaren, de Fiat Panda en de Fiat Tipo, ontvang je een Welcome Ki: een unieke sleutelhouder en een dispenser. De Fiat Tipo is gebaseerd op de ruime Cross Station Wagon. De buitenspiegels hebben de kleur Passione Red gekregen, ook als je een van de alternatieve kleuren kiest. Dat zijn Colosseo Grey, Gelato White of Cinema Black. Het Red-logo is te vinden op de B-stijlen. De Panda Red is gebaseerd op de City Cross-uitvoering en uitgevoerd met de mild hybride motor. Deze wagen krijgt dezelfde kenmerken mee.

De 500 Red is nu uitgebreid met een sanitatie handschoenenkastje. Hierin zit een UV-C lamp waarmee alle bacteriƫn en virussen gedood zouden kunnen worden. De wagen dankt de naam 'Red' aan de gelijknamige maatschappelijke organisatie die de verspreiding van COVID-19 wil tegengaan.