De kinderen aan de slag tijdens de Blijwijzerdag (Foto: aangeleverd)
De kinderen aan de slag tijdens de Blijwijzerdag (Foto: aangeleverd)

Blijwijzerdag voor hoogbegaafde kleuters op komst

ALMERE – Onlangs was er voor de derde keer een Blijwijzersdag in Almere; een meeting voor kinderen tussen 5 en 12 jaar die (vermoedelijk) meer- of hoogbegaafd zijn. De organisatie wil ook een Blijwijzerdag voor kleuters starten.

Tijdens de Blijwijzerdag werd gewerkt aan emoties en maakten de kinderen een emotiebeeld van klei. Ook kwamen ze in een leerkuil, oefenden ze met doorzetten en hielpen elkaar met tips. De Blijwijzersdag wordt altijd afgesloten met een samenwerkingsopdracht. Dit keer maakten de kinderen een zo hoog mogelijke toren met spaghetti en spekjes. Het is voor meer- en hoogbegaafde kinderen van belang dat zij met elkaar in contact komen, ontwikkelingsgelijken treffen en kunnen oefenen met samenwerken en andere vaardigheden.

Omdat het de week van hoogbegaafdheid was, was er aansluitend een ouderinloop. Ook de ouderinloop was een succes. Elke twee maanden zal er een Blijwijzersdag worden georganiseerd in Almere Poort. Ook komt er binnenkort een Blijwijzersdag voor kleuters. Aanmelden kan via info@blijwijs.nl