Column

Hij deed me denken aan de SIRE-campagne, nu regelmatig op tv te zien: praat er over, niet eroverheen (de dood), de column van Marcel Beijer (ADW 6 april). Ik mag toch hopen dat onze lokale politici de boodschap van onze gemeente-ambtenaren, serieuzer nemen dan Marcel doet. Er moet toch heel wat aan de hand zijn als je als organisatie je ziel blootlegt en het dringende signaal afgeeft dat je onvoldoende spankracht en middelen hebt. Dat het hier niet goed gaat, viel al te concluderen uit het diepterecord van stemmers bij de gemeenteraadsverkiezingen. Nu wordt het bevestigd door de eigen ambtenarij. Als je daarover gaat schimpen, heb je niet door wat er gaande is.

Peter van den Bemt

Diesels

Hoe kan Floriade BV via de OV-regio foute diesels via Keolis doorbesteden naar de echte markt van pendelvervoer specialisten? De OV- regio is de aanbesteder, de gemeente is een aanbestedende dienst en de Floriade BV is dat ook. Pendelvervoer is geen OV en kan dus niet middels staatsteun gefinancierd worden.  Voor OV kan iedereen een kaartje kopen (algemeen belang), voor pendelvervoer niet. Een commercieel evenement dat de kaartjes verkoopt is geen algemeen belang.  De EU  staat dat niet toe. De wethouder stelt steeds dat Floriade BV  op afstand staat. Hoe valt dat te rijmen wanneer het pendelvervoer voor een “commercieel” evenement door een list aanbesteed wordt door de OV-regio?  Weer manoeuvreert de gemeente tussen de wal en het schip. Dat de prijs van Keolis niet marktconform is, is duidelijk: de uitvraag betreft allereerst duurzaam vervoer. Het nu door  Keolis doorbestede pendelvervoer is allerminst duurzaam en het wordt door Keolis uiteindelijk ingekocht in de echte markt.  Dat die markt geen bezwaar maakt komt door hoe Almere in de markt ervaren wordt.  Nieuwe gemeenteraad laat uw tanden zien voor dat de Floriade BV de bonnetjes bij de OV-regio kan begraven en weer iets niet duurzaam oplost.  


Jan de Jonge

Deelvoertuigen

In het verleden hadden we bedacht om fietsenstallingen te creëren in verband met overlast van veel zwerffietsen in de stad en omstreken. Nu is er weer een wethouder die op het idee komt om ook Go Sharing te doen in Almere. Het resultaat: overal achtergelaten fietsen en scooters in en op allerlei afgelegen plekken of gewoon meerdere op trottoirs .Ik ben nu rolstoelwaardig en ik moet dus van het trottoir af en er dan weer op. Er is weer niet goed over nagedacht alvorens dit in te voeren. Ook is de eerste scooter al in de fik gezet, verdwijnen ze in het water etc. Het straatbeeld wordt weer rommelig en dat trekt nog meer rommel/zwerfafval aan. De enige die er iets mee opschiet is Go Sharing (financieel) en hun insteek is echt niet in eerste instantie het milieu. Ik hoor graag wat andere bewoners hier van vinden. 

Denmar

Gezellige Brink 

Deze publicatie in ADW van 6 april 2020 zorgt weer voor veel commotie en verwarring bij de inwoners van Nobelhorst. Het is toch niet waar dat wij afscheid moeten nemen van ons brinkdorp, maar helaas in deze gemeente is alles te verwachten, want het is één klaagzang, er gaat van alles mis. De stommiteiten worden al op de tekentafel gemaakt en we hebben er de laatste jaren al wat gezien. Bij de gemeente weet de linker hand niet wat de rechter hand doet. De opbouw van ons dorpse karakter mag onder geen voorwaarde verstoord worden. De Brink moet er komen met winkels voor veel eerste levensbehoeften. In ieder geval moet het afgelopen zijn met het kilometers autorijden voor dagelijkse levensbehoeften. Helaas voor de jeugd en de scholen zal het broodnodige trapveldje moeten verdwijnen. Ook een groot medisch centrum met verzorging is in deze omgeving mogelijk op het terrein waar nu de bedrijven van Dura Vermeer en Reimert hun opslag hebben. Gemeenteraad en B&W: maak de stelling waar die destijds aan nieuwe Nobelhorstenaren in verkoopfolders is gedaan waar en zorg er voor dat er een echte Brink komt en wij een brinkdorp blijven.

Gé van Deventer

Ambtenaren

'Ambtenaren luiden noodklok over gemeentelijke organisatie' (ADW 6 april) De actie die de ambtenaren hebben ondernomen is spectaculair. Zo hebben zij alle lijstrekkers van alle politieke partijen een brief met duidelijke taal gestuurd. Het zal denk ik iedere Almeerder goed doen om te lezen dat de ambtenaren denken dat er de komende vier jaar naast stedelijke ontwikkeling vol ingezet moet worden op sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen van de stad. Er zijn meerdere aandachtsgebieden die prioriteit behoeven. Maar dat het sociaal-maatschappelijk aspect zo met nadruk wordt genoemd is verblijdend en niet te verwaarlozen. Lieve mensen van de Politieke Partijen neemt deze aanbevelingen van onze ambtenaren, binnen uw beleidsvorming en uitvoering aan. Meer inspraak door ambtenaren en zeker ook door Almeerders. Dat de ambtenaren zich aanbieden om te helpen bij het formatieproces, is voor mij het toppunt van samenwerking en zal leiden tot grotere effectiviteit. Ben ik weer te positief? Maar in de eerste plaats realist.

Jo Bosma