Een vrouwenjury koos de Peugeot 308 (Foto: Peugeot)
Een vrouwenjury koos de Peugeot 308 (Foto: Peugeot)

Women's World Car of the year

ALMERE - De nieuwe Peugeot 308 is uitgeroepen tot 'Women's World Car of the Year 2022'. De 56-koppige jury van de verkiezing bestaat volledig uit vrouwelijke autojournalisten, afkomstig uit 40 landen.

De Peugeot 308 is verkozen uit een selectie van 65 nieuwe modellen die in 2021 werden geïntroduceerd. De verkiezing van de Women's World Car of the Year bestaat uit twee rondes. Bij de eerste ronde wordt gestemd op de winnaar binnen de zes categorieën. Op 14 februari werd de Peugeot 308 daarbij al uitgeroepen tot 'Urban and Compact Car of the Year 2022'. Bij de tweede ronde werd uit deze zes finalisten één algemene winnaar gekozen, waarbij de Peugeot 308 dus de felbegeerde titel Women's World Car of the Year heeft gekregen. Deze titel geldt zowel voor de Peugeot 308 Berline als SW.

Onderscheidingen

De titel Women’s World Car of the Year wordt sinds 2009 uitgereikt. Het is voor het eerst dat Peugeot deze onderscheiding in de wacht sleept. De internationale onderscheiding sluit perfect aan op de sterke internationale ambities van het merk. De nieuwe Peugeot 308 is het eerste model dat het nieuwe merklogo draagt én overtuigt met zijn design, technologie en brede aanbod van efficiënte aandrijvingen. Klanten kunnen kiezen uit de aandrijving die het beste bij hen past: van plug-in hybride tot benzine en diesel. Binnenkort ook volledig elektrisch. Sinds de introductie eind 2021 zijn al meer dan 65.000 bestellingen voor de nieuwe 308 geplaatst. Daarvan is 23% voor de plug-in hybride.

Over de verkiezing

De Women's World Car of the Year is de enige onderscheiding in de automotive-branche die toegekend wordt door een jury met enkel vrouwelijke autojournalisten. De criteria van de verkiezing zijn hetzelfde als de eisen die de consument heeft bij het kiezen van een nieuwe auto. Het gaat dus niet om het aanwijzen van een ‘vrouwenauto', maar er wordt gekeken naar aspecten als veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijeigenschappen, milieuvriendelijkheid en meer. Linda Jackson, CEO van Peugeot: "De nieuwe 308 heeft de jury overtuigd met zijn kwaliteiten, maar voldoet ook aan de eisen van de miljoenen potentiële klanten in de landen die door de jury worden vertegenwoordigd. Wat hun behoeften, gewoonten, middelen en wensen ook zijn, het aanbod van de 308 biedt een model dat bij ze past.”