(Foto: Emilie Weisse)
(Foto: Emilie Weisse)

Met je baby naar het theater tijdens 2turvenhoog

ALMERE - Van woensdag 20 tot en met zondag 24 april is Kunstlinie het domein van baby’s, dreumesen, peuters en kleuters, als 2turvenhoog, het kunstenfestivalvoor de allerkleinsten(0−6 jaar) daar neerstrijkt. 

Dit jaar staan er maar liefst vijf voorstellingen voor baby’s (vanaf 0 maanden) op het programma. "Ieder kind heeft recht op goede voeding, een veilig thuis, maar ook op goede kunst. Hoe klein ze ook zijn!", stelt Ingrid Wolff, algemeen en artistiek directeur van het festival. "Kinderen communiceren al meteen vanaf hun geboorte. Denk aan gesprekken tussen ouders en hun kind en het kopiëren van gezichtsuitdrukkingen en geluiden. Jonge kinderen komen zonder verwachtingen in de zaal en laten het direct merken als je er niet voor de volle 100% bij bent. Ze zitten in het moment, zijn extreem gevoelig voor timing en niet bang voor abstractie.”

Bij voorstellingen voor jonge kinderen draait het volgens Wolff niet om personages, verhaallijnen en grote decors. "Onze makers worden geïnspireerd om werk te maken dat past bij de ‘maat’ van een jong kind. Het geluid van stemmen, de muziek van woorden, angst, verdriet, liefde; ze nemen het allemaal op. En zijn daarom een ideaal publiek, dat ook nog eens menig volwassene overhaalt om zich over te geven aan de ervaring.“

2turvenhoog festival presenteert een mix van zinnenprikkelende, bijzondere en ook nieuwe voorstellingen uit Nederland en andere Europese landen. Het programma bestaat uit theater, dans, muziek, mime en objecttheater, maar ook proeven, workshops en kunstinstallaties die speciaal voor het festival worden gemaakt. Kijk voor het hele programma op www.2turvenhoog.nl.