(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Odensehuis van start voor mensen met dementie

Algemeen

HAVEN - In buurtcentrum Corrosia is het Odensehuis feestelijk geopend. Het is een ontmoetingsplek door en voor Havenaren met geheugenklachten of dementie. 

In het Odensehuis worden mensen ondersteund in wat zij wél kunnen. Familieleden, vrienden, vrijwilligers en professionals zijn er van harte welkom. Het is een plek voor ontmoeting en herkenning, waar deelnemers vooral mogen en niets moeten en waar jong en oud verbonden zijn. 

Belangstellenden zijn elke woensdag tussen 10.00 en 14.00 uur welkom om kennis te maken, om meer informatie te vergaren of voor een gezellig gesprek met een kop koffie of thee. Het Odensehuis blijft in opbouw. De Schoor nodigt iedereen graag uit om mee te helpen bij de ontwikkeling van deze locatie. Mensen met dementie bepalen samen de activiteiten. De vrijwilligers en professionals helpen om die activiteiten mogelijk te maken.

Tijdens de feestelijke opening was er aandacht voor het ontstaan van het Odensehuis en de visie erachter. Er was ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Dat het Odensehuis er moest komen werd tijdens de opening bevestigd.