Het OVC-debatteam (Foto: aangeleverd)
Het OVC-debatteam (Foto: aangeleverd)

OVC Debatteam in Top 3 van Nederland

Algemeen

ALMERE - Het Oostvaarderscollege (OVC) behoort tot de Top 3 van Nederland als het om debatteren gaat.

Op 12 april speelde het debatteam van het OVC in de landelijke kwartfinales van de wedstrijd ‘Op weg naar het Lagerhuis’. Na een gewonnen kwartfinale, plaatste het OVC zich niet voor de finales. Na een gelijk opgaand eerste debat over niet-bewezen geneesmiddelen, wist Janine Venema (6V) met haar rust en kalmte het 1 tegen 1 debat te winnen waarin ze predikte dat actievoeren helpt voor een beter klimaat. Ook in het laatste debat over het legaliseren van softdrugs wist het OVC-team het verschil te maken. De jury was enorm te spreken over onze samenwerking, geloofwaardigheid en realisme. 

Halve finales

In de aansluitende halve finales plaatste het OVC zich helaas niet voor de finales. Het OVC had volgens de jury wel uitzonderlijke kwaliteiten op het gebied van samenwerking en variëteit van argumenten. Ook mag gezegd worden dat het CCC geen partij was voor Zoie van Oosterom (5V) in haar 1-1 met haar parate kennis en gevatte reacties op het gebied van EU-recht. Met een uitslag van 4-3 en de complimenten van de jury kan het OVC zich met opgeheven hoofd scharen onder de Top 3 beste debatteams van Nederland. 

All Star team

De wedstrijd was voor het OVC echter nog niet gestreden, want Sara en Zoie werden allebei door de jury geselecteerd om te strijden in het ‘all-star’ team; een team bestaande uit de grootste talenten van de afgelopen rondes die uiteindelijk tegen elkaar de tv-finale spelen.