New Brooklyn is geïnspireerd op de wijk in New York. (Foto: aangeleverd)
New Brooklyn is geïnspireerd op de wijk in New York. (Foto: aangeleverd)

Heijmans verkoopt 167 woningen aan Vesteda

EUROPAKWARTIER - Heijmans Vastgoed en woningbelegger en -verhuurder Vesteda hebben een overeenkomst gesloten voor de verkoop van in totaal 167 woningen in het project New Brooklyn voor 62,5 miljoen euro.

De gebiedsontwikkeling is in Europakwartier Oost 1 en bestaat uit een gevarieerd programma aan woningen, met daarin dertig appartementen, zeventig beneden-bovenwoningen (stadswoningen) en 67 eensgezinswoningen en ook circa 160m² commerciële ruimte in het appartementengebouw. De beoogde start bouw is in juli, de oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2024.

New Brooklyn

De totale gebiedsontwikkeling New Brooklyn – nabij station Almere Poort – omvat meerdere velden, waarin Heijmans momenteel ook nog ruim 250 koopwoningen ontwikkelt en realiseert. De verkoop van de Vesteda-woningen betreft in totaal zes verschillende velden. In New Brooklyn worden de komende jaren in totaal ruim 1400 woningen gerealiseerd in de segmenten sociale huur, middenhuur, vrije sector en koopwoningen. De architectuur in New Brooklyn is geïnspireerd op het gelijknamige bekende stadsdeel in New York.