De voorstelling wordt in juni gespeeld in De voetnoot.
De voorstelling wordt in juni gespeeld in De voetnoot.

Jongerengezelschap SubSub maakt voorstelling over rouw

ALMERE - Na in maart een voorstelling gegeven te hebben over het leven, komt het Almeerse jongerengezelschap SubSub in juni met een voorstelling over de dood. 'Rouwkost' gaat over verlies, rouw, dood, identiteit en verbinding. 

De dood is onlosmakelijk met het leven verbonden. Zoals er geen geluk is, zonder ongeluk en geen goed, zonder kwaad. Bestaat er ook geen leven, zonder dood. Ondanks dat is er in onze cultuur weinig aandacht voor de dood en hoe daar mee om te gaan. Met Rouwkost wil SubSub het taboe rond rouw en de dood doorbreken en het rouwproces van jongeren die één van hun ouders verliezen laten zien. Hoe werkt dat, of hoe werkt dat niet? Hoe beïnvloedt de dood je leven, wat blijft er over van je identiteit en hoe kan je de draad weer oppakken? En wat moet je zeggen of vragen als iemand een naaste heeft verloren? Goedbedoelde woorden worden al snel omgevormd tot ondoordachte acties.

Rouwproces

De nieuwste voorstelling Rouwkost neemt het publiek mee in het rouwproces van twee jongeren, Mitch en Aisha, broer en zus, die hun moeder verliezen en daarmee een stukje van zichzelf. Beiden gaan op een totaal andere manier met de dood van hun moeder om en ze raken steeds verder verwijderd van elkaar. Aisha valt in een zwart gat en zondert zich af. Mitch daarentegen grijpt juist alle kansen aan om de deur uit te gaan en verliest zich in ‘leuke’ dingen doen, uitgaan, drank en seks.  

De voorstelling wordt gespeeld door zeven jongeren en de regie is in handen van Esther Bolte. 

Ook schoolvoorstellingen

ROUWKOST is van 8 juni tot en met 25 juni te zien in gebouw de Voetnoot aan het Stadhuisplein in Almere Centrum. In deze zelfde periode worden ook voorstellingen gespeeld speciaal voor scholen. Elke schoolvoorstelling heeft een nagesprek en daarnaast zijn er ook workshops te boeken. 

Ga voor meer informatie naar www.subsub.nl